Blog de felicitări online

sâmbătă, decembrie 14, 2013

Nikon D300S Body

Nikon D300S Body
Sursa foto: www.digitalxx.eu
Va place camera foto profesionala de mai sus? Da, sunt convins ca va place, cui nu i-ar placea oare o astfel de bijuterie in ale fotografiatului. Si chiar daca suntem profesionisti, amatori sau pur si simplu doar persoane iubitoare de fotografie, cu siguranta ne-ar placea o camera foto profesionala, care sa imortalizeze la o calitate de varf momentele importante din vietile noastre.

Si daca apelam putin la Wikipedia, asa cum o facem de multe ori, aflam faptul ca, termenul fotografie isi are originea din limba greaca, provenind din asocierea a doua cuvinte: fotos, care se traduce ca lumina si grafein, care se traduce ca desen sau scris. Cu alte cuvinte, termenul fotografie se poate traduce prin "a picta cu lumina", care in vorbirea curenta se mai poate traduce prin termenul imagine.

In vorbirea curenta termenul de fotografie are o tripla semnificatie:
  • este tehnica care poate crea imagini sub actiunea luminii;
  • este o imagine obtinuta prin aceasta tehnica;
  • este o ramura a artei grafice care foloseste aceasta tehnica. (Wikipedia)
Trecand peste aceste definitii, foarte interesante de altfel, sa intram putin si in detaliile acestei camere foto profesionale, pentru ca acest lucru urmaresc de fapt, pe nume Nikon D300S Body, cu ajutorul celor de la Digitalxx binenteles, pentru ca fac parte ca si multi dintre voi de altfel, doar din categoria persoanelor iubitoare de fotografie, deci nu sunt un mare cunoscator al detaliilor tehnice.

In acest fel, aflam ca aceasta camera este produsa de Panasonic, un producator foarte cunoscut in marele univers al fotografiei (macar atat stiu si eu) si se adreseaza atat profesionistilor cat si amatorilor cu pretentii. Dintre caracteristicele tehnice ale acesteia, pe care le pot intelege si eu binenteles, pot evidentia:
  • senzorul cu rezolutie de 12.3 MP;
  • LCD-ul cu diagonala de 3" si rezolutie de 920,000 px;
  • functia de curatare a prafului;
  • filmarea in mod HD 720p cu functie de auto focus;
  • posibilitatea conectarii unui microfon extern;
  • prezenta a doua sloturi pentru carduri de memorie - SD / CF;
  • fotografierea in mod silentios.
Din punctul meu de vedere, aceasta camera foto profesionala are cam tot ce ne trebuie pentru a realiza superfotografii, pe care sa le arhivam in colectiile noastre personale, de care sa ne bucuram la maximum atunci cand avem putin timp liber, dar care sa ramana mostenire si urmasilor nostril dragi. 

In fine, daca va hotarati sa achizionati o astfel de supercamera foto, va pot informa ca pachetul complet contine pe langa camera foto propriu-zisa, o baterie, un acumulator si un cablu PC.

Eu am ales, voi ce camera foto profesionala ati alege de pe digitalxx.eu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu