Blog de felicitări online

duminică, iulie 16, 2017

Fenomenul Airsoft

Airsoft
Sursa foto: Pagina de Facebook a Airsoft6.ro

La prima vedere, imaginea de mai sus poate parea desprinsa mai mult dintr-un film de actiune sau poate fi chiar un poster de pe un perete din camera unui adolescent, dar pentru iubitorii si cunoscatorii de airsoft, aceasta poza poate fi facuta intr-un loc special amenajat de pe un teren privat, ferit de accesul publicului, pentru ca legea interzice afisarea si exploatarea replicilor de airsoft in spatiile publice.

Dar ce sunt replicile de airsoft?
Replicile de airsoft sunt replici dupa arme si dispozitive militare reale, precum pistoale, facute la scara 1:1, cu mecanism electric, mecanic sau pe baza de gaz neiritant, construite pe principii asemanatoare armelor, dar care nu folosesc munitii, ci arunca proiectile nemetalice, de obicei bile din plastic, de diametru 6 mm, ce pot fi folosite doar de catre persoanele majore, fara autorizatii suplimentare.

Iar airsoft-ul este un joc cu tenta militara, desfasurat intr-un cadru organizat, ce simuleaza un conflict, in care se utilizeaza aceste replici de airsoft. Acest joc se bazeaza in primul rand pe fair-play, deoarece bilele nu lasa urme vizibile, iar in momentul impactului cu adversarul, acesta trebuie sa confirme impactul, pentru ca lovitura sa fie valida. Cu alte cuvinte, airsoft-ul este transpunerea in realitate a jocurilor de tipul "Counter-Strike", "Delta Force" sau "Battlefield"!

Fenomenul Airsoft este originar din Japonia, acolo unde armele nu pot fi detinute decat de cadrele militare. De aceea, japonezii iubitori de arme s-au gandit sa realizeze replici ale armelor reale, dar fara a avea aceleasi implicatii ca cele reale. Nici la momentul de fata nu se stie exact anul in care s-a inventat airsoft-ul, tot ce se cunoaste este ca in anul 1970 acest fenomen si-a facut simtita prezenta in Hong-Kong, dupa care s-a raspandit pe tot continentul Asiei, urmand ca apoi sa se extinda si in restul lumii.

In Romania exista un magazin online care comercializeaza produse de airsoft, un magazin supranumit chiar magazinul specialistilor in airsoft. Este vorba despre Airsoft6.ro, un magazin ce pune la dispozitie doritorilor arme airsoft precum pistoale airsoft, mitraliere companie, replici principale, mass destruction, pusti cu luneta, shotgun-uri, dar si echipament tactic, accesorii airsoft, componente si consumabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu